Bemutatkozás

Kádár Gabriella dr (PhD) pszichológus vagyok, ez a hivatásom. A „hivat”-ást csak szívvel-lélekkel lehet végezni. Szerencsés vagyok, hogy rátaláltam arra, amit így tudok vállalni, amiben így tudok tevékenykedni. A pszichológus munkájában nem választható el a szakmai fejlődés az egyénitől, folytonos ön-fejlődést igényel. Aki egyszer megtanul TUDATOSAN élni, gondolkodni egy folyamatos ön-megfigyelésen keresztül, az többé nem tud máshogy élni. Ezt kívánom megmutatni a hozzám fordulóknak. 2011-ig a Szegedi Tudományegyetemen oktattam egyetemi adjunktusként. Részt veszek változatos szakmai képzéseken, konferenciákon, különböző előadásokat tartok és tanulmányokat írok a pszichológia témáiban. Két gyönyörű gyermek édesanyja vagyok.

 

TANULMÁNYAIM ÉS VÉGZETTSÉGEIM

A Debreceni Egyetemen szereztem pszichológus diplomát, majd később ugyanitt doktori címet pszichológiából. Módszerspecifikus képzettségeim: - autogén tréning terapeuta - pár- és családterapeuta. Elvégeztem a Debreceni Egyetemen gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiénikus szakpszichológus képzés első két évét, jelenleg azonban ezt a képzést szüneteltetem. Pszichodráma képzésemben assztisztensi fokzatom megszerzése után vezetői vizsgát tettem.

Érdeklődésem a pozitív pszichológia, ezen belül is a régi és új bölcseletek és tanítások alapján megfogalmazódott "elfogadás alap pszichoterápia", a "tudatos jelenlét" (mindfulness) elkötelezett híve vagyok. Munkámban használom a transzperszonális pszichológia és bölcseletek tanait, a jelen problémákkal való megküzdés segítésén túl igyekszem nyitni a problémák mögött álló családi és spirituális okokra is, alkalmazva pl. Bert Hellinger alapelveit. A rendszerszemlélet alapján a helyzetek minél szélesebb körű megértésére, az összefüggések feleszmélésére fókuszálok. Hiszem, hogy csak így kaphatunk teljes képet magunkról és helyezhetjük el önmagunkat a nagy egészben.

Tanulmányozom az újonnan összeérő, összehangoló tudományokat, mint pl. epigenetika, kvantumfizika, spirituális tanítások. Tapasztalhatjuk, hogy egy ponton minden összeér és ezt megértve - holisztikusan gyógyíthatunk és taníthatjuk a klienseket önmagukat gyógyítani. Mert ez a végső cél egy jobb, teljesebb világ felé.

A hozzám fordulókat igyekszem "mankókkal" ellátni, azaz önsegítő, önállóan jól hasznáható módszereket átadni. A veszteségek feldolgozására, a szorongásos állapotok, a depresszió kezelésére például.

Majával, aki az én tehetséges és tapasztalt golden retrieverem kutyával támogatott terápiás foglalkozásokat is vállalunk, sok energiát fektettünk be, hogy megkapjuk hozzá a jogosítványyunkat.